Mužík byl doma jen deset dní

Praha - Doma si po návratu z tréninkového pobytu v jihoafrickém Potchefstroomu odpočinul pouhých deset dní. Český překážkář Jiří Mužík ve středu dopoledne opět nasedal do letadla, které nabralo z Ruzyně směr jih Španělska. "Když nemusím podstoupit časový posun, tak mi cestování nevadí. Do Benalmadeny se docela těším, chystám se tam na svůj první kemp a věřím, že mě čekají kvalitní podmínky pro přípravu," říká šestadvacetiletý stříbrný medailista z loňského mistrovství Evropy.

Do Španělska se vydala kompletní tréninková skupina trenéra Dalibora Kupky. Zdravotní potíže má pouze běžec Radek Zachoval.

"Se Štěpánem Tesaříkem jsme byli už v Africe. Nabírali jsme tam objemy, dal mi pořádně do těla. Nadřeli jsme se. Teď nás čeká příjemnější blok přípravy. Zaměřím se na techniku překážek a na běžecký rytmus," tvrdí Mužík. Přeje si, aby bylo dobré počasí.

Kupkova parta bude v jižním Španělsku tři týdny. "Základ přípravy máme z Jihoafrické republiky dobrý, teď na něj můžeme navázat," říká závodník pražské Dukly, jenž se doma snažil odpočívat. "Jen ten první týden. Byl jsme s přítelkyní, s rodinou. Pak jsem se připravoval jako obvykle."

Vrcholem atletické sezony bude srpnové mistrovství světa v Paříži. "Ale láká mě i domácí start na červnové Zlaté tretře v Ostravě. I tam bych rád běžel hodně rychle," dodal Mužík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž