Výškařka Michaela Hrubá v novém atletickém dresu pro olympijské hry v Rio de...

Výškařka Michaela Hrubá v novém atletickém dresu pro olympijské hry v Rio de Janeiru. | foto: Český atletický svaz

Hrát si na modelku? To mi nevadí, řekla výškařská naděje Hrubá

  • 3
Je jí teprve osmnáct let, ale na její jméno si zvykejte - Michaela Hrubá, nová atletická naděje. Loni byla zlatá na světovém šampionátu do 17 let, letos se blýskla druhým místem při premiéře na Diamantové lize, nyní skočila 193 centimetrů na mistrovství republiky. „Hraje v tom velkou roli štěstí,“ říká skromně brněnská výškařka.

V pondělí se Hrubá účastnila předvádění kolekce atletických dresů pro olympiádu v Riu. „Byla to příjemná změna,“ říkala.

Dresy se vám líbí?
Jsou moc pěkné, materiál je velice příjemný. Celkem dobře sedí. Měřím 190 centimetrů, ale sedí i mně. Jsou lepší než ty minulé.

Role modelky vám tedy vyhovovala?
Už jsem párkrát byla na focení, takže vím, co to obnáší. Byla to příjemná změna. Takové akce mi nevadí, člověk si musí projít vším. Beru to jako další zkušenosti.

Zpět k sezoně. Zatím s ní panuje spokojenost?
Kromě zranění kotníku (Hrubou na tři týdny vyřadily poškozené vazy v odrazovém kotníku) je to dobré. Příprava proběhla v pořádku. Hraje v tom velkou roli štěstí, ale prospívá mi, že jsem změnila trenérku (Ctibora Nezdařila vystřídala jeho bývalá manželka Alena). Změnila jsem rozběh, tréninkové postupy... a přispívá to k tomu, že je větší psychická pohoda. Klape to lépe.

Už příští týden vás čeká mistrovství Evropy v Amsterdamu. Co od něj čekáte?
Doufám, že tam předvedu co nejlepší výkon. Skočila jsem v Táboře na republice 193 centimetrů. Kdybych to předvedla na Evropě, tak to by možná mohlo stačit i na medaili. Doufám, že by medaile mohla být, ale bude to ještě spousta dřiny.

Ani olympiáda v Riu už není tak vzdálená. Co pro vás znamená?
Splněný sen. Největší vrchol pro atlety a sportovce. Asi jsem si to pořádně neuvědomila, že za dva měsíce odlétám na olympiádu. Doufám, že tam všechno stihnou a bude to v pořádku. Momentálně jsem se o to moc nezajímala, dodělávala jsem školu, měla jsem toho hodně. Atmosféra na mě dýchne až koncem července, kdy už budu mít ostatní závody za sebou a všechno bude směřovat k olympiádě. V tom období se o to začnu hodně zajímat.

Umocňují olympijskou horečku akce jako právě předvádění dresů?
Ještě ne. Teď je to pro mě za dlouho. Závodů bude ještě spoustu. Naplno to pocítím asi až ve chvíli, kdy budeme nastupovat do letadla.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž