Diskuze

Oštěpaři jsou ve formě. V Praze zářili Špotáková, Frydrych i Vadlejch

Čeští oštěpaři září. Barbora Špotáková vyhrála na pražském Memoriálu Josefa Odložila při svém druhém letošním startu hodem 64,08 metru. Petr Frydrych přehodil 85,07 metru a ve světových tabulkách se zařadil na třetí příčku. A Jakub Vadlejch se blýskl výkonem 82,48 metru, získal tím letenku na mistrovství Evropy do Curychu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byl jsem tam, Bára je pojem, ale bohužel to organizátoři moc nezvládli a její závod byl tak trošku v pozadí zájmu. Snad ve čtyřech jejích pokusech (a to jich házela jenom pět) se konalo vyhlášení vítězů a moderátor na stadiónu si ani nevšiml, že hází. Oni lidi sice tleskali, ale nebylo to ono.  Prostě bych řekl, že to byla maličko neúcta k hlavní hvězdě mítinku. Jinak Frydrych opravdu skvělej - po prvních pokusech, kdy to strhával to přišlo a bylo to fakt daleko, Vadlejch vypadal taky moc dobře. Pak mě zaujal Holuša. Tam se běžel strašněj fofr na první třístovce (zhruba za 40 vteřin), pak se dost podstatně zvolnilo a poslední kolo bylo zase strašně rychlý. Prostě při rozumněji běženém závodě fakt na čas pod 3:35 má.  No a pak mě zaujaly výkony, které neatleta moc neosloví. Český juniorský rekord Rebeky Šilhanové a zlepšení Honzy Tesaře na čtvrtce, který se ani nedostal do hlavního běhu (kde dva naši závodníci nastoupili) a startoval v předprogramu. Samozřejmě - velmi kvalitní v podání našich závodníků byla i koule mužů.  No a pak ten náš nový dálkař, bohužel mi vypadla hlava, takže si nepamatuju jméno, ale v soutěži dal 794 cm a 793 cm, což je skvělý výsledek. Dost dobře nechápu, že tento výkon nestačí k nominaci na ME, když to tam bude zcela evidentně stačit na postup do finále. A to píšu jenom o našich - kvalitních výsledků zahraničních závodníků tam bylo zatraceně dost.

5 0
možnosti
Foto

Ty limity v dalce take nechapu, 8 metru je fakt divocina. Navic tolik ma letos skoceno jen osm Evropanu ... Juška kazdopadne i trochu smula, beckovy limit je tusim o centak dal, nez si udelal ten osobak.

2 0
možnosti