Kašpárková věří, že pojede do Madridu

Brno - "Věřím, že se mi podaří 14,10 metru překonat," říká trojskokanka Šárka Kašpárková. Pouhých pět centimetrů ji chybí k limitu pro start na halovém mistrovství Evropy v Madridu. POkud by jej nesplnila, doufá mistryně světa z roku 1997, že si Český atletický svaz udělí divokou kartu.

O minulém víkendu v Bratislavě skočila Kašpárková 14,05 metru. Při dalším skoku přešlápla a její neplatný skok by měl hodnotu 14,38 metru, což by bohatě stačilo. Na splnění limitu už má jedinou příležitost za devět dnů na halovém mistrovství republiky v Praze. 

Kvůli přípravě odmítla třiatřicetiletá atletka pozvání na nedělní mítink do německého Karlsruhe, který pořádá slavná dálkařka Heike Drechslerová. "Cestování by bylo příliš mnoho. Nyní chci vyladit formu. Zřejmě dám o víkendu přednost závodu v dálce v Bratislavě a ve středu si ji vyzkouším znovu při Pražské tyčce. V obou závodech není bohužel vypsána soutěž v trojskoku," řekla Kašpárková.

V létě by se Kašpárková chtěla probojovat do finále na mistrovství světa v Helsinkách. "Zařadíme do přípravy i náročnější cvičení, při kterých se riskuje zranění. Jsou těžší na sílu. Kvůli olympijským hrám v Aténách jsme byli opatrnější a tyto prvky jsme raději vynechali. Šárka by měla skákat v létě okolo 14,50 metru," tvrdí trenér Kašpárkové Michal Pogány.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž