Jsem bordelář s kladným vztahem k umění

Mnichov - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Bezmála dvě hodiny odpovídal Roman Šebrle v on-line rozhovoru se čtenáři iDNES z dějiště evropského šampionátu, kde ve čtvrtek večer získal zlatou medaili v desetiboji. Světový rekordman přiznal leccos, že rád zpívá v autě, vystupování v televizní reklamě ho příliš neláká, je bordelář, má kladný vztah k umění a v běžném životě mu prý není jeho sportovní všestrannost mnoho platná, protože je podle svých slov spíš 'kopyto'. Psal, že by se rád v budoucnu rád obešel bez doktorů a psychiatrů a třeba také popisoval svůj mnichovský život mezi ostnatými dráty. Otázky a odpovědi najdete ZDE

Čerstvý mistr Evropy se rovněž bránil přívlastku 'Bůh desetiboje', který mu údajně přisoudila britská stanice BBC1. "Samozřejmě to potěší a zalichotí, ale já budu štastný a připadat si jako bůh, až se za sebou jednou ohlédnu a budu spokojen a to nejen po sportovní stránce, ale i po té životní," odpovídal.

Hodně otázek se rovněž týkalo vztahu s Tomášem Dvořákem, další českou desetibojařskou hvězdou. "Máme asi s Tomášem smůlu, že závodíme ve stejné době, na druhou stranu bychom se možná nedostali tam, kde jsme. Kdo ví," krčil rameny a vzkazoval do Čech: "Děkuji za podporu, za fandění a za blahopřání. Věřím, že budu dělat všem, co mi fandí, radost dál."

VŠE O MISTROVSKÉM KOUSKU ROMANA ŠEBRLEHO

Podrobné informace o průběhu desetibojařské soutěže naleznete ZDE

Jeho cesta za titulem mistra Evropy

Jak si vedl první den závodu?

Sudému štěstí by se úplně nebránil


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž