Petr Svoboda

Petr Svoboda | foto: Volfík René, ČTK

Domácí atletická esa míří do Pardubic, přijede i Svoboda a Železného hoši

  • 0
Šest let se v Pardubicích nekonala vrcholná atletická akce. Dneškem toto období končí. Oddíl Hvězda SKP Pardubice totiž na místním atletickém stadionu pořádá třetí kolo extraligy družstev mužů a žen. Začíná se ve 14:00.

Fanoušci už nemusí nejlepší české atlety pozorovat v televizi. Budou je mít před očima živé.

"Z 32 českých reprezentantů, kteří už splnili limit na mistrovství Evropy, se jich u nás objeví nejméně tři čtvrtiny," uvedl ředitel závodu Pavel Studnička a dodal, že splnění dalších limitů a překonání rekordů stadionu se dá očekávat.

Jakých rekordů? Třeba toho mužského na 110 metrů překážek. "Měl by přijet Petr Svoboda, zatím nejrychlejší Evropan. Pokoření nejlepšího času stadionu, který je něco kolem 14 vteřin, je určitě v jeho silách," lákal Studnička.

Podobně jako Svoboda by měl diváky potěšit i závod oštěpařů, na který dorazí jedni z nejlepších světových závodníků Petr Frydrych a Vítězslav Veselý.

Jejich start ale pořadatelům přidělal i starosti. "Museli jsme kvůli nim prodloužit výseč, kterou máme jen do 80 metrů. Jenže Petr Frydrych už přehodil i 88 metrů," popsal s úsměvem Studnička, který doufá, že na limit na atletickém mistrovství Evropy, které se koná na konci července v Barceloně, zaútočí i někdo z domácích sportovců.

Kdo ambice dostat se do Španělska určitě nemá, to je lyžař Martin Koukal. Ten se v Pardubicích představí v desetikilometrovém běžeckém závodě.
Lyžařský mistr světa na padesátikilometrové distanci si atletikou zpestřuje letní část přípravy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž