Ztracené vejce s lososem a pikantní majonézou

Tento recept je ideální jako luxusní předkrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    312 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1307 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    4,5 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V mističce metličkou rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou a kečupem. Dip dochutíme chilli kořením, solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy.
  2. Listy salátu a čekanky opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  3. V kastrůlku přivedeme k varu asi 1/2 litru vody. Přidáme ocet a sůl. Jedno vejce opatrně, abychom neporušili žloutek, rozklepneme do naběračky a vlijeme ho do mírně klokotajícího roztoku. Stejným způsobem přidáme i druhé vajíčko. Vejce vaříme, dokud se bílky nesrazí. Poté je vyjmeme.
  4. Na talířky ozdobně naaranžujeme listy salátu a čekanky a plátky lososa. Navrch posadíme vejce, které vidličkou roztrhneme, aby byl vidět žloutek. Obě porce doplníme trochou majonézy a dozdobíme kouskem čerstvého kopru.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.