Ingredience
Postup
- V mističce metličkou rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou a kečupem. Dip dochutíme chilli kořením, solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy.
- Listy salátu a čekanky opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- V kastrůlku přivedeme k varu asi 1/2 litru vody. Přidáme ocet a sůl. Jedno vejce opatrně, abychom neporušili žloutek, rozklepneme do naběračky a vlijeme ho do mírně klokotajícího roztoku. Stejným způsobem přidáme i druhé vajíčko. Vejce vaříme, dokud se bílky nesrazí. Poté je vyjmeme.
- Na talířky ozdobně naaranžujeme listy salátu a čekanky a plátky lososa. Navrch posadíme vejce, které vidličkou roztrhneme, aby byl vidět žloutek. Obě porce doplníme trochou majonézy a dozdobíme kouskem čerstvého kopru.