Ztracené vejce s lososem a pikantní majonézou
Tento recept je ideální jako luxusní předkrm.
Postup
- V mističce metličkou rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou a kečupem. Dip dochutíme chilli kořením, solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy.
- Listy salátu a čekanky opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- V kastrůlku přivedeme k varu asi 1/2 litru vody. Přidáme ocet a sůl. Jedno vejce opatrně, abychom neporušili žloutek, rozklepneme do naběračky a vlijeme ho do mírně klokotajícího roztoku. Stejným způsobem přidáme i druhé vajíčko. Vejce vaříme, dokud se bílky nesrazí. Poté je vyjmeme.
- Na talířky ozdobně naaranžujeme listy salátu a čekanky a plátky lososa. Navrch posadíme vejce, které vidličkou roztrhneme, aby byl vidět žloutek. Obě porce doplníme trochou majonézy a dozdobíme kouskem čerstvého kopru.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
312 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1307 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
4,5 g
5 %
5 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
10,2 g
16 %
15 %
-
Tuky
28,0 g
43 %
40 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.