Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do světle žluta, vložíme na ni maso nakrájené na kostky a prudce je opečeme. Pak ho zaprášíme paprikou, zamícháme, přidáme ostatní koření, maso osolíme, podlijeme a dusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme ji moukou, opražíme, až šťáva dostane pěknou barvu, podlijeme a povaříme.
!!! Abychom získali chutný, šťavnatý a nevyloužený guláš, musíme maso podlévat častěji a malým množstvím tekutiny.
Do hotového guláše přidáme 3 až 4 drobně pokrájené sterilované okurky a krátce je podusíme nebo jimi pokrm jen posypeme.
Znojemský guláš
Poháry, cupcakes i zmrzlina. Jahodové recepty nejen na oslavu Dne matek
Druhou květnovou neděli vzdáváme hold matkám a mateřství. Co takhle jednou nechat maminku relaxovat...
Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra
Lehké
20 min
Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.
Kuřecí prsa „caprese“
Střední
20 min
Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.
Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce
Střední
10 min
Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.
Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou
Střední
20 min
Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.