Ingredience
Postup
- Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme jogurt, moučkový cukr, vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Naplníme do kovové misky a dáme mrazit. Během doby mražení, která je asi 4 hodiny, lehce vidličkou promícháváme každých 30 minut.
- Polovinu dávky jahod rozmixujeme s cukrem, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme v 50 ml vody a vlijeme do vroucí jahodové směsi. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty a pak přidáme zbylé jahody. Hotovou jahodovou omáčku necháme vychladit.
- Jogurtovou zmrzlinu rozdělíme do pohárků, přelijeme jahodovou omáčkou omáčku, ozdobíme šlehačkou, čerstvou jahodou a posypeme čokoládovými hoblinami. Nakonec do zmrzliny zapíchneme cukrářské trubičky.