Zmrzlinový pohár s jahodami

Zchlaďte se v horkých letních dnech tímto zmrzlinovým pohárem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Jogurtová zmrzlina:

Jahodová omáčka:

Dozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    565 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2362 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    57,0 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    22,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme jogurt, moučkový cukr, vanilkový cukr a vše dobře promícháme. Naplníme do kovové misky a dáme mrazit. Během doby mražení, která je asi 4 hodiny, lehce vidličkou promícháváme každých 30 minut.
  2. Polovinu dávky jahod rozmixujeme s cukrem, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme v 50 ml vody a vlijeme do vroucí jahodové směsi. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty a pak přidáme zbylé jahody. Hotovou jahodovou omáčku necháme vychladit.
  3. Jogurtovou zmrzlinu rozdělíme do pohárků, přelijeme jahodovou omáčkou omáčku, ozdobíme šlehačkou, čerstvou jahodou a posypeme čokoládovými hoblinami. Nakonec do zmrzliny zapíchneme cukrářské trubičky.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...