Žloutkové řezy

Nevíte, co si upéct? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

24 PORCE +

Pudinkový krém:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    375 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1570 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    9,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Asi ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou zálivku a krém necháme provářet asi 3 minuty. Pak ho osladíme, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout.
  2. Každé listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Pláty přeneseme na plechy vyložené pečicím papírem. Propícháme je vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 °C je upečeme dozlatova. Necháme je vychladnout.
  3. Do vychladlého pudinkového krému po částech zašleháme Heru máslovou. Krém dochutíme rumem a rozetřeme na jeden z upečených korpusů. Navrch přiložíme druhý korpus. Moučník potřeme marmeládou.
  4. Z moučkového cukru, citronové šťávy a rumu utřeme lesklou polevu. Moučník potřeme polevou a necháme ho ztuhnout. Pak ho nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.