Žloutkové řezy
Nevíte, co si upéct? Inspirujte se naším receptem.
Vaření 60 min
bez chladnutí a tuhnutí
Postup
- Asi ve třetině mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme k varu. Přilijeme pudinkovou zálivku a krém necháme provářet asi 3 minuty. Pak ho osladíme, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout.
- Každé listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Pláty přeneseme na plechy vyložené pečicím papírem. Propícháme je vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 °C je upečeme dozlatova. Necháme je vychladnout.
- Do vychladlého pudinkového krému po částech zašleháme Heru máslovou. Krém dochutíme rumem a rozetřeme na jeden z upečených korpusů. Navrch přiložíme druhý korpus. Moučník potřeme marmeládou.
- Z moučkového cukru, citronové šťávy a rumu utřeme lesklou polevu. Moučník potřeme polevou a necháme ho ztuhnout. Pak ho nakrájíme na porce.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
375 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1570 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
38,3 g
44 %
38 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
2,9 g
5 %
4 %
-
Tuky
22,7 g
35 %
32 %
-
nasycené
9,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.