Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    473 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1979 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    41,4 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    18,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Formu na věnec (24 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, žloutky a společně krátce prošleháme, nakonec přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Hotové těsto přelijeme do formy a pečeme při 170 °C asi 50 minut.
  3. Upečený věnec necháme zchladnout ve formě a poté ho opatrně vyklopíme na mřížku. Necháme zcela vychladnout.
  4. Těsně před podáváním vyšleháme smetanu spolu s cukrem dotuha a pomocí cukrářské sáčku věnec na povrchu dozdobíme, přidáme ovoce a lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.