Želvička

Tímto dortem uděláte největší radost dětem.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 60 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    283 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1184 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    42,3 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky s krupicovým i vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha. Za stálého šlehání přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 8 minut.
  2. Upečený korpus lehce poprášíme moukou, otočíme na utěrku a po vychladnutí z něj stáhneme pečicí papír. Potřeme ho malinovým džemem a pomocí utěrky stočíme do rolády, kterou necháme v chladu ztuhnout. Poté ji nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
  3. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem a malinovým džemem. Nakonec do něj zlehka zapravíme šlehačku.
  4. Mísu s kulatým dnem vyložíme potravinářskou fólií a pak plátky rolády (klademe je těsně vedle sebe). Naplníme ji tvarohovým krémem a navrch rozložíme zbylé roládky. Moučník uložíme do chladničky asi na 4 hodiny ztuhnout. Potom ho vyklopíme na talíř. Z marcipánové hmoty vymodelujeme nožičky, ocásek a hlavu. Vše připevníme k tělíčku.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.