Ingredience
Postup
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky s krupicovým i vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha. Za stálého šlehání přidáme žloutky a nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 8 minut.
- Upečený korpus lehce poprášíme moukou, otočíme na utěrku a po vychladnutí z něj stáhneme pečicí papír. Potřeme ho malinovým džemem a pomocí utěrky stočíme do rolády, kterou necháme v chladu ztuhnout. Poté ji nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
- Ze smetany připravíme tuhou šlehačku. Tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem a malinovým džemem. Nakonec do něj zlehka zapravíme šlehačku.
- Mísu s kulatým dnem vyložíme potravinářskou fólií a pak plátky rolády (klademe je těsně vedle sebe). Naplníme ji tvarohovým krémem a navrch rozložíme zbylé roládky. Moučník uložíme do chladničky asi na 4 hodiny ztuhnout. Potom ho vyklopíme na talíř. Z marcipánové hmoty vymodelujeme nožičky, ocásek a hlavu. Vše připevníme k tělíčku.