Zeleninové špízy se sýrem

Zdravý oběd, který budete mít rychle hotový.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    427 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1786 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    10,6 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    24,9 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    30,8 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oloupeme a pomocí škrabky z ní nakrájíme dlouhé tenké plátky. Spaříme je ve vroucí osolené vodě a zchladíme studenou vodou. Sýr nakrájíme na obdélníčky a spolu se zeleninou a očištěnými houbami jej střídavě napichujeme na špízy.
  2. Připravené špízy pokapeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem otrhaným od stonků. Pak špízy společně s rozpůleným citronem opečeme na grilovací pánvi nebo grilu z každé strany asi 2 minuty.
  3. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky, přilijeme olivový olej, sójovou omáčku a podle chuti osladíme. Opečené špízy rozdělíme na talíře, pokapeme zálivkou a šťávou z grilovaného citronu. Jako příloha se hodí bylinkový kuskus.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.