Zeleninová směs na lečo

Připravte si předem zeleninovou směs na lečo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    583 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2437 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    71,1 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    20,3 g

    68 %

    68 %

  • Bílkoviny

    19,4 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukety a papriky omyjeme a cibuli oloupeme. Papriky zbavíme semen a všechnu zeleninu nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na čtvrtky.
  2. Do širokého kastrolu vložíme připravenou zeleninu, kromě vařených fazolí. Přilijeme kečup, olej a ocet a promícháme. Dusíme na mírném ohni dopoloměkka.
  3. Občas zamícháme, aby se zelenina nepřipálila. Nakonec přidáme fazole a cukr a ještě krátce povaříme. Ještě horkou zeleninou naplníme sklenic, dobře je uzavřeme a sterilujeme při 80 °C 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...