Zapečené fazole

nehodnoceno

Mexické fazole podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez doby namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    326 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1363 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    16,9 g

    56 %

    56 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody, ráno je slijeme, přendáme do hrnce, zalijeme 600 ml vody, osolíme a vaříme doměkka asi 50 minut. Poté je znovu slijeme a necháme okapat.
  2. Pórek nakrájíme na kolečka, chilli papričku na nudličky, cibuli oloupeme a orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Po pěti minutách přidáme fazole, kukuřici, pórek a chilli, přivedeme k varu a zahustíme kečupem. Následně dochutíme rozmarýnem, solí, pepřem a společně na mírné plameni vaříme deset minut.
  3. Směs pak přendáme do zapékacích misek. Sýr nakrájíme na kostičky, přidáme ke směsi a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. Fazole můžeme podávat například s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Znojemská hovězí pečeně

Skvělý recept na rodinný oběd.