Zapečené brambory s vejci

Pokud šetříte, zvolte tento snadný oběd.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    718 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3006 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    29,4 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    28,4 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    53,4 g

    82 %

    76 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory omyjeme, položíme na plech a pečeme při 180 °C cca 20 minut. Pečené brambory necháme zchladnout, poté je podélně přepůlíme a opatrně vydlabeme vnitřek tak, aby vznikly lodičky.
  2. Vydlabaný vnitřek brambor dáme do mísy, přidáme máslo a smetanu, rozmačkáme a ochutíme solí s pepřem. Do každé bramborové lodičky vložíme plátek slaniny, na slaninu přidáme bramborovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí lžíce uděláme do bramborové směsi důlek, do kterého vyklepneme vejce a posypeme zbytkem nastrouhaného sýra.
  3. Připravíme dip, smetanu smícháme s majonézou, nastrouhaným česnekem a dochutíme solí s pepřem.
  4. Připravené brambory rozložíme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a vrátíme zpět do trouby, pečeme při 170 °C asi 12 minut, dle chuti můžeme přidat celá cherry rajčátka. Hotové brambory posypeme nasekanou pažitkou a podáváme spolu s česnekovým dipem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.