Vrstvené čokoládové pudinkové řezy

Pudink dodá moučníku příjemnou vláčnost.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Kokosový a čokoládový pudink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    342 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1433 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    39,6 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Piškoty rozmixujeme najemno, polijeme je rumem a necháme asi 10 minut nasáknout. Pak přidáme změklé máslo, najemno nastrouhané ořechy, skořici a vypracujeme pevnou hmotu. Hmotu natlačíme na dno formy (20 x 30 cm).
  2. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Jednu třetinu pudinku nalijeme do formy s nepečeným korpusem. Do druhé třetiny pudinku přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak nalijeme na první vrstvu ve formě.
  3. Na čokoládový pudink nalijeme poslední vrstvu kokosového pudinku. Řezy uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájíme na porce a povrch posypeme například čokoládovými hoblinkami a ozdobíme například čerstvými jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.