Višňová roláda

Pokud jste diabetik, dopřejte si tuto roládu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    390 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1633 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    35,6 g

    40 %

    36 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    11,5 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    21,9 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    13,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku promícháme s kakaem. Žloutky s cukrem a solí vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s moukou s kakaem ho vmícháme ke žloutkům. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi 10 minut.
  2. Upečený plát necháme krátce zchladnout a překlopíme ho na vlhkou utěrku. Pečicí papír stáhneme a plát i s utěrkou svineme do rolády.
  3. Višňě vyklopíme na sítko a necháme dobře okapat. Čokoládu nastrouháme najemno. Plátky želatiny namočíme asi na 15 minut do studené vody. Nabobtnalé je promícháme s tvarohem, dotuha ušlehanou šlehačkou a čokoládou.
  4. Zcela vychladlou roládu rozbalíme, potřeme tvarohovým krémem, poklademe višněmi a znovu svineme. Zabalíme ji do alobalu a na 3 hodiny uložíme do lednice zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.