Višňová roláda
Pokud jste diabetik, dopřejte si tuto roládu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
390 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1633 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
35,6 g
40 %
36 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
11,5 g
18 %
17 %
-
Tuky
21,9 g
34 %
31 %
-
nasycené
13,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mouku promícháme s kakaem. Žloutky s cukrem a solí vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s moukou s kakaem ho vmícháme ke žloutkům. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě předehřáté na 200 °C ho pečeme asi 10 minut.
- Upečený plát necháme krátce zchladnout a překlopíme ho na vlhkou utěrku. Pečicí papír stáhneme a plát i s utěrkou svineme do rolády.
- Višňě vyklopíme na sítko a necháme dobře okapat. Čokoládu nastrouháme najemno. Plátky želatiny namočíme asi na 15 minut do studené vody. Nabobtnalé je promícháme s tvarohem, dotuha ušlehanou šlehačkou a čokoládou.
- Zcela vychladlou roládu rozbalíme, potřeme tvarohovým krémem, poklademe višněmi a znovu svineme. Zabalíme ji do alobalu a na 3 hodiny uložíme do lednice zatuhnout.