Vietnamský sladko-pálivý bůček s nudlemi a salátem

Pokud máte rádi pálivé pokrmy, tak to vás tato asijská lahůdka dostane.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    946 KCal

    43 %

    39 %

  • Energie

    3959 KJ

    43 %

    39 %

  • Sacharidy

    55,3 g

    63 %

    55 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    16,9 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    64,5 g

    99 %

    92 %

  • nasycené

    23,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bůček osušíme, omyjeme a nařežeme kůži. V misce smícháme cukr, utřený česnek se špetkou soli, rybí i sojovou omáčku a rýžový ocet. Maso naskládáme do pekáčku vytřeného olejem, potřeme 1/2 marinády a necháme 20 minut odležet.
  2. Maso přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Poté maso vyndáme a polijeme druhou polovinou marinády. Vrátíme do trouby a odkryté dopékáme dalších 15 minut.
  3. Česnek, chilli a mrkev nakrájíme na tenké plátky. Přidáme cukr, rybí omáčku, rýžový ocet a vše zalijeme horkou vodou tak, aby se cukr rozpustil. Hotovou omáčku necháme odstát a vystydnout.
  4. Maso podáváme s rýžovými nudlemi, očištěným salátem a omáčkou posypané nasekanými buráky.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.