Ingredience
Postup
- Bůček osušíme, omyjeme a nařežeme kůži. V misce smícháme cukr, utřený česnek se špetkou soli, rybí i sojovou omáčku a rýžový ocet. Maso naskládáme do pekáčku vytřeného olejem, potřeme 1/2 marinády a necháme 20 minut odležet.
- Maso přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Poté maso vyndáme a polijeme druhou polovinou marinády. Vrátíme do trouby a odkryté dopékáme dalších 15 minut.
- Česnek, chilli a mrkev nakrájíme na tenké plátky. Přidáme cukr, rybí omáčku, rýžový ocet a vše zalijeme horkou vodou tak, aby se cukr rozpustil. Hotovou omáčku necháme odstát a vystydnout.
- Maso podáváme s rýžovými nudlemi, očištěným salátem a omáčkou posypané nasekanými buráky.