Vepřové s pikantními fazolemi

Pokud máte rádi pikantní jídlo, tak tento recept musíte ochutnat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    641 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2682 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    58,7 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    19,9 g

    66 %

    66 %

  • Bílkoviny

    55,2 g

    88 %

    81 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Medailonky rozklepeme, osolíme a na 10 minut uložíme do chladna uležet. Poté je obalíme ve vejci rozšlehaném s jednou lžící maizeny.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriky, chilli papričku a rajčata očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na menší kousky. Chilli papričku nasekáme nadrobno.
  3. V kastrolu rozehřejeme olej a vepřové medailonky na něm zvolna z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a uchováme teplé.
  4. Ve výpeku z masa orestujeme cibuli s paprikami a chilli papričkou. Zeleninu podlijeme vývarem a 5 minut podusíme. Pak přidáme scezené fazole s rajčaty. Směs prohřejeme a zahustíme zbylou maizenou rozmíchanou se sójovou omáčkou a vínem. Dochutíme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.