Ingredience
Postup
- Do hmoždíře nasypeme jalovčinky i pepř a rozdrtíme je. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 2,5 cm. Dáme je do mísy, posypeme nadrceným kořením a zakapeme olejem. Maso necháme v chladu asi 30 minut odležet.
- Hroznové víno opláchneme a otrháme od stopek. Kuličky rozkrojíme na polovinu a odstraníme z nich semínka.
- Odleželé maso na pánvi zprudka opečeme. Osolíme je, vyjmeme a udržujeme v teple.
- Výpek zalijeme vínem, přidáme med, zavařeninu a hroznovou šťávu. Omáčku zvolna svaříme na třetinu. Pak do ní vložíme hroznové víno a necháme ho přejít varem. Podle chuti omáčku osolíme. Maso s vinnou omáčkou podáváme s dušenou rýží.