Ingredience
Postup
- Rajčata nařízneme na špičce do kříže a spaříme je vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtinky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na osminky. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Očištěné vepřové maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a slaninu s vepřovým masem na něm orestujeme. Přidáme cibuli s paprikami a také je osmahneme. Směs osolíme, zaprášíme paprikou a pepřem a vmícháme do ní rajský protlak. Vše podlijeme vodou a pod pokličkou necháme dusit.
- Když je maso poloměkké, přidáme do kastrolu propláchnutou rýži, rajčata a bazalku, popř. tabasco. Vody přilijeme tolik, aby hladina sahala asi 1 cm nad rýži. Kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a vše dodusíme doměkka.