Vepřové dušené se zeleninou a rýží

Využijte starší zeleninu a přidejte ji do tohoto pokrmu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    341 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1426 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    29,0 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    11,1 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata nařízneme na špičce do kříže a spaříme je vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtinky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na osminky. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Očištěné vepřové maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a slaninu s vepřovým masem na něm orestujeme. Přidáme cibuli s paprikami a také je osmahneme. Směs osolíme, zaprášíme paprikou a pepřem a vmícháme do ní rajský protlak. Vše podlijeme vodou a pod pokličkou necháme dusit.
  3. Když je maso poloměkké, přidáme do kastrolu propláchnutou rýži, rajčata a bazalku, popř. tabasco. Vody přilijeme tolik, aby hladina sahala asi 1 cm nad rýži. Kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a vše dodusíme doměkka.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.