Ingredience
Postup
- Vepřovou kýtu očistíme a podélně prokrojíme tak, aby vznikl co největší plát. Pak maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme polovinou nasekaného rozmarýnu.
- Špenát omyjeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, polovinu nasekáme nadrobno a orestujeme v pánvi na rozehřátém rostlinném oleji. Přidáme špenát, mandle a krátce prohřejeme. Dochutíme solí a necháme zchladnout.
- Na připravený plát masa naneseme zchladlý špenát, zavineme do rolády a upevníme potravinovým provázkem. Zbylou cibuli nakrájíme na šestiny, zbylý česnek necháme vcelku.
- Připravenou roládu opečeme na rozehřátém olivovém oleji ve velké pánvi ze všech stran dozlatova. Pak ji i s výpekem přendáme do pekáčku, přidáme cibuli, česnek a zbylé snítky rozmarýnu. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C odkryté asi 15 minut. Poté podlijeme trochou vody, zakryjeme a pečeme dalších 60 minut. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými cibulkami a česnekem. Ozdobíme plátky mandlí a rozmarýnem.