Vepřová pečeně se žampiony
Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.
Postup
- Žampiony očistíme, větší kousky překrojíme. Vepřovou pečeni opláchneme, osušíme a prošpikujeme malými žampiony. Osolíme ji, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
- V pekáčku rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Pak ho podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme při 190 °C asi 60 minut.
- Jablka a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájené žampiony osmahneme na oleji, přidáme rajčata a jablka a vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme, zlehka promícháme a přidáme k masu. Vše už jen krátce prohřejeme a podáváme s rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
299 KCal
14 %
12 %
-
Energie
1252 KJ
14 %
12 %
-
Sacharidy
6,4 g
7 %
6 %
-
Vláknina
3,1 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
48,3 g
77 %
71 %
-
Tuky
8,1 g
12 %
12 %
-
nasycené
1,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.