Vepřová pečeně se žampiony

Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    299 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1252 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    6,4 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    48,3 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    8,1 g

    12 %

    12 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žampiony očistíme, větší kousky překrojíme. Vepřovou pečeni opláchneme, osušíme a prošpikujeme malými žampiony. Osolíme ji, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
  2. V pekáčku rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Pak ho podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme při 190 °C asi 60 minut.
  3. Jablka a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájené žampiony osmahneme na oleji, přidáme rajčata a jablka a vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme, zlehka promícháme a přidáme k masu. Vše už jen krátce prohřejeme a podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.