Vejce v zeleninové omáčce

Zajímavý indický předkrm, který musíte ochutnat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    309 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1291 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    12,0 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    23,9 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    9,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibule s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. V kastrolu rozehřeje olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Vmícháme česnek s paprikami a také je orestujeme. Vše poprášíme kari kořením, zalijeme rajčaty, osolíme a pod pokličkou 5-10 minut podusíme.
  3. Zeleninovou omáčku zjemníme kokosovým mlékem. Dle potřeby ji dochutíme a odstavíme ji.
  4. Vejce uvaříme nahniličku. Oloupeme je a překrojíme napůl. Omáčku rozdělíme do misek. Každou porci doplníme třemi půlkami vejce. Podáváme s pečivem, nejlépe chlebovými plackami.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.