Vejce s hořčičnou omáčkou, bramborami a řepou

Jednoduchý recept, který ušetří i vaší peněžence.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Hořčičná omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1623 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    40,9 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    14,6 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    17,2 g

    26 %

    25 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory a červenou řepu dobře omyjeme. Vložíme je do hrnce s vodou (každou surovinu zvlášť) a uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Přidáme mouku a orestujeme ji. Jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme a 15 minut povaříme. Do omáčky vmícháme smetanu a hořčici. Dle potřeby ji dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
  3. Uvařené brambory s řepou oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Brambory osolíme, řepu dochutíme solí, trochou cukru a citronovou šťávou. Vejce oloupeme.
  4. Všechnu zeleninu promícháme a rozdělíme na talíře. Každou porci přelijeme omáčkou, doplníme vařeným vajíčkem a posypeme sekanou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.