Ingredience
Postup
- Brambory a červenou řepu dobře omyjeme. Vložíme je do hrnce s vodou (každou surovinu zvlášť) a uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo.
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Přidáme mouku a orestujeme ji. Jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme a 15 minut povaříme. Do omáčky vmícháme smetanu a hořčici. Dle potřeby ji dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
- Uvařené brambory s řepou oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Brambory osolíme, řepu dochutíme solí, trochou cukru a citronovou šťávou. Vejce oloupeme.
- Všechnu zeleninu promícháme a rozdělíme na talíře. Každou porci přelijeme omáčkou, doplníme vařeným vajíčkem a posypeme sekanou pažitkou.