Vánoční rybí polévka

nehodnoceno

Pokud jste zastánce pravé rybí polévky na štědrovečerní večeři, tak si připravte tuto podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    443 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1852 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    26,9 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    16,3 g

    54 %

    54 %

  • Bílkoviny

    14,0 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    27,3 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapří hlavu, ploutve a odřezky z ryby dáme vařit do studené osolené vody. Vody má být tolik, abychom ji nemuseli během vaření dolévat. Když musíme vodu dolít, použijeme vždy horkou. Mlíčí a jikry vaříme vždy samostatně v osolené vodě a pak je do polévky vždy vkládáme.
  2. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Z mrkve můžeme vykrájet hvězdičky. Brokolici rozebereme na růžičky a propláchneme.
  3. K rybě přidáme celou cibuli i se slupkou, muškátový květ, očištěnou a omytou zeleninu. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem z ryby a metlou důkladně rozšleháme.
  4. Maso z hlavy a páteře obereme a přidáme společně se zeleninou do polévky. Uvařené ploutve už dál nepoužíváme. Do polévky přilijeme mléko a necháme ještě asi 20 minut provařit. Nakonec vložíme nakrájené mlíčí nebo jikry, které v polévce už jen prohřejeme. Dochutíme solí a podáváme ozdobené nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.