Vánoční rybí polévka

nehodnoceno

Pokud jste zastánce pravé rybí polévky na štědrovečerní večeři, tak si připravte tuto podle našeho receptu.

Obtížnost

Náročné

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kapří hlavu, ploutve a odřezky z ryby dáme vařit do studené osolené vody. Vody má být tolik, abychom ji nemuseli během vaření dolévat. Když musíme vodu dolít, použijeme vždy horkou. Mlíčí a jikry vaříme vždy samostatně v osolené vodě a pak je do polévky vždy vkládáme.
  2. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Z mrkve můžeme vykrájet hvězdičky. Brokolici rozebereme na růžičky a propláchneme.
  3. K rybě přidáme celou cibuli i se slupkou, muškátový květ, očištěnou a omytou zeleninu. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem z ryby a metlou důkladně rozšleháme.
  4. Maso z hlavy a páteře obereme a přidáme společně se zeleninou do polévky. Uvařené ploutve už dál nepoužíváme. Do polévky přilijeme mléko a necháme ještě asi 20 minut provařit. Nakonec vložíme nakrájené mlíčí nebo jikry, které v polévce už jen prohřejeme. Dochutíme solí a podáváme ozdobené nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    443 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1852 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    26,9 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    16,3 g

    54 %

    54 %

  • Bílkoviny

    14,0 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    27,3 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.