Valentýnské sushi

Touto dobrotou uděláte své drahé polovičce na Valentýna velikou radost.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    522 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2182 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    24,8 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    8,0 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži propláchneme studenou vodou. Nasypeme ji do hrnce s vroucí, lehce osolenou vodou a pod pokličkou vaříme téměř doměkka. Odstavíme ji a necháme dojít. Pak do ní přidáme ocet, cukr a podle potřeby i sůl.
  2. Jednu žlutou a jednu červenou papriku zbavíme semínek a společně s cuketou nakrájíme na proužky široké asi 1 cm. Zeleninu krátce orestujeme na malém množství oleje a ochutíme solí a pepřem.
  3. Zbylé papriky opečeme nasucho nad plamenem. Pak je ihned zabalíme do mikroténového sáčku, ve kterém je necháme asi 5 minut spařit. Poté je vyjmeme a oloupeme. Do mixéru dáme žlutou papriku, stroužek česneku, polovinu oleje a půl lžičky nasekané petrželky. Rozmixujeme a omáčku dochutíme solí a pepřem. Stejný postup opakujeme s červenou paprikou. Rozmixované papriky nalijeme do mističek a podáváme k sushi.
  4. Na podložku rovnoměrně rozložíme část rýže a vytvoříme asi 50 mm silnou vrstvu. Do středu naskládáme opečenou zeleninu. Rýži pomocí podložky stočíme a uděláme souměrný váleček. Ten nakrájíme na šikmé špalíčky.
  5. Stejně budeme postupovat i s další rolkou, jen na začátku posypeme podložku souvislou vrstvou sezamových semínek, kterými se rýžový váleček obalí.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.