Valentýnské sushi
Touto dobrotou uděláte své drahé polovičce na Valentýna velikou radost.
Postup
- Rýži propláchneme studenou vodou. Nasypeme ji do hrnce s vroucí, lehce osolenou vodou a pod pokličkou vaříme téměř doměkka. Odstavíme ji a necháme dojít. Pak do ní přidáme ocet, cukr a podle potřeby i sůl.
- Jednu žlutou a jednu červenou papriku zbavíme semínek a společně s cuketou nakrájíme na proužky široké asi 1 cm. Zeleninu krátce orestujeme na malém množství oleje a ochutíme solí a pepřem.
- Zbylé papriky opečeme nasucho nad plamenem. Pak je ihned zabalíme do mikroténového sáčku, ve kterém je necháme asi 5 minut spařit. Poté je vyjmeme a oloupeme. Do mixéru dáme žlutou papriku, stroužek česneku, polovinu oleje a půl lžičky nasekané petrželky. Rozmixujeme a omáčku dochutíme solí a pepřem. Stejný postup opakujeme s červenou paprikou. Rozmixované papriky nalijeme do mističek a podáváme k sushi.
- Na podložku rovnoměrně rozložíme část rýže a vytvoříme asi 50 mm silnou vrstvu. Do středu naskládáme opečenou zeleninu. Rýži pomocí podložky stočíme a uděláme souměrný váleček. Ten nakrájíme na šikmé špalíčky.
- Stejně budeme postupovat i s další rolkou, jen na začátku posypeme podložku souvislou vrstvou sezamových semínek, kterými se rýžový váleček obalí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
522 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2182 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
24,8 g
28 %
25 %
-
Vláknina
3,9 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
8,0 g
13 %
12 %
-
Tuky
42,6 g
66 %
61 %
-
nasycené
4,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA