Ingredience
Postup
- Mouky prosijeme s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
- Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce vmícháme pudinkový prášek. Pevný bílkový sníh postupně vmícháme do tvarohu.
- Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na plát o velikosti 35x25 cm. Jeden plát těsta položíme na pekáček s vyšším okrajem (35x25 cm). Potřeme ho tvarohovou náplní a na povrch položíme druhý plát těsta.
- Těsto propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily puchýře. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku. Nakrájíme na porce a před podáváním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.