Tuňákové karbanátky s kaší a hráškem

nehodnoceno

Karbanátky chutnají nejlépe s bramborovou kaší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    442 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1851 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    44,2 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    37,9 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    11,1 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme nasekanou cibulku, nastrouhaný sýr, vejce a tuňáka. Ochutíme solí i pepřem a pečlivě prohněteme.
  2. Když je směs dostatečně propracovaná, vytvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Karbanátky osmažíme z obou stran v oleji dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme s bramborovu kaší a hráškem na másle.

Hotové karbanátky můžeme zamrazit. Usmažené necháme vychladnout a proložené pečicím papírem je uložíme do krabiček. V mrazáku takto vydrží až 3 měsíce. Při rozmrazování karbanátky pozvolna rozmrazujeme v lednici a poté je upečeme v troubě při 160 °C asi 5 minut z každé strany.

Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.