Tradiční maďarské lečo s klobásou

Pravé maďarské lečo musí být pikantní, husté a nádherně voňavé. Ideální přílohou k němu je čerstvý kváskový chléb.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    340 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1423 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    14,8 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    27,0 g

    41 %

    39 %

  • nasycené

    9,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřáté pánve společně s troškou oleje. Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme ji na slaninu zesklovatět. Papriku nakrájíme na silnější proužky.
  2. Cibuli zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání rychle opečeme, aby se paprika nepřepálila. Do pánve přidáme papriku a na větší kousky oloupaná a nakrájená rajčata.
  3. Osolíme, promícháme, přiklopíme a na mírném ohni za občasného míchání necháme asi 15 minut dusit, dokud papriky nezměknou. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a přidáme ji do hrnce.
  4. Necháme asi 10 minut prohřát, občas odkryté promícháme, šťáva ze zeleniny se tak redukuje na hustotu, která je pro maďarské lečo typická.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem posypané petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.