Tradiční maďarské lečo s klobásou
Pravé maďarské lečo musí být pikantní, husté a nádherně voňavé. Ideální přílohou k němu je čerstvý kváskový chléb.
Postup
- Slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do rozehřáté pánve společně s troškou oleje. Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme ji na slaninu zesklovatět. Papriku nakrájíme na silnější proužky.
- Cibuli zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání rychle opečeme, aby se paprika nepřepálila. Do pánve přidáme papriku a na větší kousky oloupaná a nakrájená rajčata.
- Osolíme, promícháme, přiklopíme a na mírném ohni za občasného míchání necháme asi 15 minut dusit, dokud papriky nezměknou. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a přidáme ji do hrnce.
- Necháme asi 10 minut prohřát, občas odkryté promícháme, šťáva ze zeleniny se tak redukuje na hustotu, která je pro maďarské lečo typická.
- Podáváme s čerstvým chlebem posypané petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
340 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1423 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
7,5 g
9 %
8 %
-
Vláknina
4,6 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
14,8 g
23 %
22 %
-
Tuky
27,0 g
41 %
39 %
-
nasycené
9,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA