Těstovinový nákyp s fazolkami

Snadný oběd, který stačí zapéct.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    843 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3529 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    101,6 g

    116 %

    102 %

  • Vláknina

    18,6 g

    62 %

    62 %

  • Bílkoviny

    58,8 g

    93 %

    86 %

  • Tuky

    18,3 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Makarony uvaříme v osolené vroucí vodě na skus (podle návodu na obalu). Přecedíme je, propláchneme studenou vodou a v sítu necháme okapat.
  2. Očištěné fazolky povaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  3. Na pánvi s rozpáleným olejem orestujeme cibuli a česnek. Přidáme mleté maso. Osmahneme ho, osolíme a opepříme.
  4. Zapékací formu vymažeme olejem a všechny připravené suroviny do ní navrstvíme. V misce rozmícháme mléko s vejci a směs přilijeme do formy. Těstoviny vložíme do trouby. Při 180 °C je zapékáme asi 30 minut. Pak je posypeme sýrem a dopečeme je.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.