Telecí terina

Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez chladnutí

Ingredience

15 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    212 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    889 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    1,1 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    13,5 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném sádle restujeme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut a poté necháme vychladnout.
  2. Telecí a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a každé zvlášť promícháme. K na kousky nakrájeným játrům přidáme část nakrájeného telecího masa, přilijeme portské víno, přidáme tymián a rozmarýn otrhaný od stonků.
  3. Libové maso umeleme dvakrát, bok jednou. K libovému masu přilijeme smetanu a vymícháme fáš. Přimícháme brandy, namletý vepřový bok, směs jater a telecího masa, kapary a osmaženou cibulku. Vše důkladně zpracujeme dohromady.
  4. Formu na terinku vyložíme slaninou a naplníme ji směsí až po okraj. Přikryjeme alobalem a vložíme na pekáč naplněný trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 120 °C asi 80 minut. Hotovou terinu vyndáme, seshora zatížíme a necháme vychladnout. Hotovou nakrájíme a můžeme podávat.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.