Ingredience
Postup
- Na rozpáleném sádle restujeme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut a poté necháme vychladnout.
- Telecí a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a každé zvlášť promícháme. K na kousky nakrájeným játrům přidáme část nakrájeného telecího masa, přilijeme portské víno, přidáme tymián a rozmarýn otrhaný od stonků.
- Libové maso umeleme dvakrát, bok jednou. K libovému masu přilijeme smetanu a vymícháme fáš. Přimícháme brandy, namletý vepřový bok, směs jater a telecího masa, kapary a osmaženou cibulku. Vše důkladně zpracujeme dohromady.
- Formu na terinku vyložíme slaninou a naplníme ji směsí až po okraj. Přikryjeme alobalem a vložíme na pekáč naplněný trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 120 °C asi 80 minut. Hotovou terinu vyndáme, seshora zatížíme a necháme vychladnout. Hotovou nakrájíme a můžeme podávat.