Telecí terina

Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

bez chladnutí

Ingredience

15 PORCE +

Postup

  1. Na rozpáleném sádle restujeme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut a poté necháme vychladnout.
  2. Telecí a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a každé zvlášť promícháme. K na kousky nakrájeným játrům přidáme část nakrájeného telecího masa, přilijeme portské víno, přidáme tymián a rozmarýn otrhaný od stonků.
  3. Libové maso umeleme dvakrát, bok jednou. K libovému masu přilijeme smetanu a vymícháme fáš. Přimícháme brandy, namletý vepřový bok, směs jater a telecího masa, kapary a osmaženou cibulku. Vše důkladně zpracujeme dohromady.
  4. Formu na terinku vyložíme slaninou a naplníme ji směsí až po okraj. Přikryjeme alobalem a vložíme na pekáč naplněný trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 120 °C asi 80 minut. Hotovou terinu vyndáme, seshora zatížíme a necháme vychladnout. Hotovou nakrájíme a můžeme podávat.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    212 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    889 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    1,1 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    13,5 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Nakládané papriky plněné zelím

Udělejte si domácí nakládané papriky se zelím.

Slaný cheesecake s oříšky

Vyzkoušejte cheesecake naslano.

Sýrový koláč s karamelizovanou cibulkou

Upečte si na víkend výbroný slaný koláč se sýrem a cibulkou.

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.