Telecí terina
Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.
Vaření 120 min
bez chladnutí
Postup
- Na rozpáleném sádle restujeme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut a poté necháme vychladnout.
- Telecí a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a každé zvlášť promícháme. K na kousky nakrájeným játrům přidáme část nakrájeného telecího masa, přilijeme portské víno, přidáme tymián a rozmarýn otrhaný od stonků.
- Libové maso umeleme dvakrát, bok jednou. K libovému masu přilijeme smetanu a vymícháme fáš. Přimícháme brandy, namletý vepřový bok, směs jater a telecího masa, kapary a osmaženou cibulku. Vše důkladně zpracujeme dohromady.
- Formu na terinku vyložíme slaninou a naplníme ji směsí až po okraj. Přikryjeme alobalem a vložíme na pekáč naplněný trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 120 °C asi 80 minut. Hotovou terinu vyndáme, seshora zatížíme a necháme vychladnout. Hotovou nakrájíme a můžeme podávat.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
212 KCal
10 %
9 %
-
Energie
889 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
1,1 g
1 %
1 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
13,5 g
21 %
20 %
-
Tuky
16,2 g
25 %
23 %
-
nasycené
6,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA