Ingredience
Postup
- Telecí kýtu omyjeme, očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky, které lehce, ale důkladně naklepeme a dáme stranou. Cibulku nakrájíme na drobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme očištěné nakrájené žampiony a lišky a opět krátce orestujeme. Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou očištěnou karotkou a nasekané bylinky.
- Směs podusíme, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme tak dlouho, až se vejce srazí. Připravenou nádivku dochutíme solí a špetkou mletého muškátového květu a necháme vychladnout.
- Na pracovní plochu rozložíme naklepané telecí plátky. Na okraj každého plátku dáme připravenou nádivku. Maso opatrně zarolujeme a sepneme párátky.
- Připravené rolky rychle opečeme na rozpáleném oleji. Pak je vložíme do trouby, mírně je podlijeme teplou vodou a pečeme asi 15 minut.
- Hotové rolky vyjmeme z pekáčku a výpek dáme na sporák. Přidáme barevný pepř, přilijeme smetanu a necháme projít varem. Když smetana zhoustne, dochutíme ještě trochou soli. Rolky podáváme s pepřovou omáčkou, vařenou zeleninou (mrkev, hrášek ) a bramborem. Zdobíme čerstvými bylinkami.