Telecí rolky s bylinkovo houbovou nádivkou

Telecí maso si zamilujete ihned po ochutnání.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    443 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1855 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    6,8 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    30,5 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Telecí kýtu omyjeme, očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky, které lehce, ale důkladně naklepeme a dáme stranou. Cibulku nakrájíme na drobno a krátce ji orestujeme na rozpáleném másle. Přidáme očištěné nakrájené žampiony a lišky a opět krátce orestujeme. Nakonec přimícháme na kostičky nakrájenou očištěnou karotkou a nasekané bylinky.
  2. Směs podusíme, zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme tak dlouho, až se vejce srazí. Připravenou nádivku dochutíme solí a špetkou mletého muškátového květu a necháme vychladnout.
  3. Na pracovní plochu rozložíme naklepané telecí plátky. Na okraj každého plátku dáme připravenou nádivku. Maso opatrně zarolujeme a sepneme párátky.
  4. Připravené rolky rychle opečeme na rozpáleném oleji. Pak je vložíme do trouby, mírně je podlijeme teplou vodou a pečeme asi 15 minut.
  5. Hotové rolky vyjmeme z pekáčku a výpek dáme na sporák. Přidáme barevný pepř, přilijeme smetanu a necháme projít varem. Když smetana zhoustne, dochutíme ještě trochou soli. Rolky podáváme s pepřovou omáčkou, vařenou zeleninou (mrkev, hrášek ) a bramborem. Zdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.