Ingredience
Postup
- Telecí kýtu očistíme a na polovině másla v pekáčku ze všech stran opečeme. Přidáme na kolečka nakrájené cibule a mrkve nakrájené na menší kousky a také je osmahneme. Vše přelijeme koňakem a zapálíme. Když oheň uhasne, maso osolíme, opepříme a podlijeme vínem.
- Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Telecí necháme péct asi hodinu. Průběžně ho přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme vývarem.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a žampiony na něm orestujeme. Poprášíme je mletou paprikou, osolíme, opepříme, podlijeme mlékem a asi 10 minut podusíme. Ke konci je dochutíme citronovou šťávou a odstavíme je.
- Když je maso měkké, šťávu slijeme a společně se žloutky vmícháme k žampionům. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme od pekáčku. Přidáme žampionovou směs a nastrouhaný sýr. Vše zapékáme dalších asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami.