Tatrankové pracny

Pracny z tatranek mají moc dobrou chuť a po upečení krásně křupou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

50 PORCE +

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    85 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    354 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    7,6 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    5,4 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tatranky nastrouháme na jemném struhadle a spojíme s povoleným máslem. Pak přidáme prosátou mouku s moučkovým cukrem a kakaem, kokos, mandle, vejce a vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do potravinové fólie a uložíme na přibližně 30 minut do chladničky.
  2. Pak kousky těsta plníme do formiček na pracny, které vymažeme slabou vrstvou tuku a vysypeme polohrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut. Po upečení ještě teplé vyklopíme z formiček a obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.