Taštičky s masovo-oříškovou náplní

Ochutnejte lahůdku z thajské kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    352 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1472 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    29,2 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    16,8 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    18,1 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mleté maso dáme do misky, přidáme nasekané burské oříšky, jemně pokrájenou cibulku a feferonku bez semínek, usekaný česnek, čerstvý koriandr, mletý pepř, rybí omáčku a cukr a vše promícháme, až se utvoří kompaktní hmota. Z ní pak formujeme malé válečky.
  2. Rýžový papír mírně navlhčíme studenou vodou a poté do něj balíme připravené masové válečky. Rýžový papír zvlhčením zvláční, takže stačí jen k sobě přitisknout okraje a už se nám nerozpojí.
  3. Olej rozpálíme v hrnci se silným dnem. Po částech do něj vkládáme připravené taštičky a smažíme je asi 3 minuty. Hotové taštičky dáme na papírovou utěrku, aby se odsál tuk. Podáváme například se sójovou omáčkou nebo sladkou chilli omáčkou a ozdobíme lístky řapíkatého celeru.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.