Sýrové bulky

Upečte si ochucené domácí pečivo s pomocí našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    204 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    853 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    18,1 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    8,6 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    10,6 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, vlažné mléko rozmíchané s droždím, vejce, olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout alespoň 90 minut.
  2. Nakonec do těsta zapracujeme najemno pokrájený sýr s uzeným masem a lístečky tymiánu. Těsto rozdělíme na dvacet kousků, ze kterých vytvarujeme malé bochánky.
  3. Rozložíme je na plechy s pečicím papírem, potřeme vlažnou vodou a necháme kynout ještě 30 minut. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut. Potom je posypeme trochou sýra a dopečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Omeletky plněné kachními prsíčky a zeleninou

Luxusní jednohubky pro opravdově gurmány.

Plněné papričky

Ideální pochutina na večer k pivu.

Pečená karotka s parmezánem

Už vás nebaví si dávat jen tak samotnou mrkev? Dejte si na ní parmezán a zapečte jí.