Svíčková s hovězím masem

Naučte se vařit pravou českou klasiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    897 KCal

    41 %

    37 %

  • Energie

    3751 KJ

    41 %

    37 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    63,2 g

    100 %

    93 %

  • Tuky

    56,3 g

    87 %

    80 %

  • nasycené

    26,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Opláchnutý a očištěný kus masa prošpikujeme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a spolu s cibulí nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme svíčkovou, vyjmeme a na tuku osmahneme dozlatova i pokrájenou zeleninu s cibulí. Vše přendáme do pekáčku, přidáme všechno koření a pečlivě omytý citron nakrájený na plátky. Zastříkneme octem, přikryjeme a maso dusíme v troubě při 180 °C doměkka.
  2. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme. Zeleninu rozmixujeme se šťávou, zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného míchání asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu a jenom krátce provaříme.
  3. Omáčku propasírujeme přes síto, dochutíme solí, octem a cukrem a znovu krátce povaříme. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme s omáčkou, houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.