Svíčková s hovězím masem

Naučte se vařit pravou českou klasiku.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Opláchnutý a očištěný kus masa prošpikujeme slaninou a osolíme. Kořenovou zeleninu očistíme a spolu s cibulí nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme svíčkovou, vyjmeme a na tuku osmahneme dozlatova i pokrájenou zeleninu s cibulí. Vše přendáme do pekáčku, přidáme všechno koření a pečlivě omytý citron nakrájený na plátky. Zastříkneme octem, přikryjeme a maso dusíme v troubě při 180 °C doměkka.
  2. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme. Zeleninu rozmixujeme se šťávou, zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a zvolna vaříme za občasného míchání asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu a jenom krátce provaříme.
  3. Omáčku propasírujeme přes síto, dochutíme solí, octem a cukrem a znovu krátce povaříme. Hotové maso krájíme na plátky a servírujeme s omáčkou, houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    897 KCal

    41 %

    37 %

  • Energie

    3751 KJ

    41 %

    37 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    63,2 g

    100 %

    93 %

  • Tuky

    56,3 g

    87 %

    80 %

  • nasycené

    26,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Kuřecí roláda

Skvělý recept na přípravu kuřecího masa.