Svíčková na smetaně

Svíčková s knedlíkem a brusinkami je prostě klasika.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 130 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    547 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2290 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    13,5 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    35,4 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    38,3 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    21,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špek nakrájíme na hranolky, do masa uděláme ostrým nožem zářezy, prošpikujeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, přendáme do pekáčku, vložíme maso, přisypeme koření a na kostičky nakrájené máslo. Takto připravené maso pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Poté ho podlijeme 200 ml vody a dopékáme asi 90 minut doměkka. V polovině pečení maso otočíme.
  3. Měkké maso vyndáme z pekáčku, omáčku dolijeme 400 ml vody, přivedeme k varu a poté rozmixujeme mixérem. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Maso prohřejeme, nakrájíme na plátky a podáváme například s karlovarskými knedlíky a brusinkami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.