Ingredience
Postup
- Špek nakrájíme na hranolky, do masa uděláme ostrým nožem zářezy, prošpikujeme a z obou stran osolíme a opepříme.
- Oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, přendáme do pekáčku, vložíme maso, přisypeme koření a na kostičky nakrájené máslo. Takto připravené maso pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Poté ho podlijeme 200 ml vody a dopékáme asi 90 minut doměkka. V polovině pečení maso otočíme.
- Měkké maso vyndáme z pekáčku, omáčku dolijeme 400 ml vody, přivedeme k varu a poté rozmixujeme mixérem. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Maso prohřejeme, nakrájíme na plátky a podáváme například s karlovarskými knedlíky a brusinkami.