Ingredience
Postup
- Slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou a osolíme. V hrnci rozpálíme olej, maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.
- Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Ve výpeku orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list.
- Opečené maso vložíme zpět do hrnce a za občasného podlévání polovinou vývaru a vodou dusíme pod poklicí asi 60 minut doměkka.
- Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vývarem a smetanou a dobře provaříme. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme a nakonec ji dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
- Maso v omáčce prohřejeme a rozdělíme na talíře. Ozdobíme petrželkou, plátkem citronu s kopečkem šlehačky a lžičkou brusinek. Jako příloha je vhodný houskový knedlík.