Svíčková na smetaně

Uvařte si omáčku jako od maminky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    618 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2587 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    18,2 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    51,1 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    37,6 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    15,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou a osolíme. V hrnci rozpálíme olej, maso na něm ze všech stran opečeme a vyjmeme.
  2. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Ve výpeku orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list.
  3. Opečené maso vložíme zpět do hrnce a za občasného podlévání polovinou vývaru a vodou dusíme pod poklicí asi 60 minut doměkka.
  4. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vývarem a smetanou a dobře provaříme. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme a nakonec ji dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
  5. Maso v omáčce prohřejeme a rozdělíme na talíře. Ozdobíme petrželkou, plátkem citronu s kopečkem šlehačky a lžičkou brusinek. Jako příloha je vhodný houskový knedlík.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.