Sušené ovoce v ananasu

Sladké občerstvení, které můžete připravit na nejrůznější oslavy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    461 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1931 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    77,1 g

    88 %

    77 %

  • Vláknina

    12,7 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    12,6 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušené švestky vypeckujeme, opláchneme (stejně jako ostatní ovoce) a necháme okapat. Do švestek, které budou na konci špejlí, vložíme oloupané mandle. Všechno ovoce střídavě napícháme na špejle.
  2. Ve vodní lázní rozpustíme (každou zvlášť) čokoládové polevy a jednotlivé špízy v nich namáčíme nebo poléváme lžící a necháme zatuhnout. Některé kousky podle chuti obalíme ještě v kokosu.
  3. Větší ananas rozkrojíme napolovinu a připravené špízy do něj napícháme. Na talíři ozdobíme kousky čerstvého ovoce.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...