Sterilované fazolky v kořeněném nálevu
Máte doma velikou úrodu fazolek a přemýšlíte, jak je připravit? Vyzkoušejte náš recept na sterilované fazolky v kořeněném nálevu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
543 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2274 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
101,0 g
115 %
101 %
-
Vláknina
35,2 g
117 %
117 %
-
Bílkoviny
36,8 g
58 %
54 %
-
Tuky
6,6 g
10 %
9 %
-
nasycené
0,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Fazolky omyjeme a zbavíme tuhých vláken. Větší lusky překrojíme. Šalotky i stroužky česneku oloupeme. Šalotky rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a česnek nakrájíme na plátky.
- Do zavařovacích sklenic urovnáme fazolky se šalotkou. Doplníme je česnekem, koprem, pepřem, novým kořením, hořčičným semínkem a hřebíčky.
- V hrnci svaříme 500 ml vody s octem, cukrem a 1 lžící soli. Zeleninu zalijeme nálevem tak, aby byla asi 2 cm pod hladinou a sklenice uzavřeme víčky.
- Sterilujeme ji ve vodní lázni při 90 °C asi 60 minut. Podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům nebo jako chuťovku.