Sterilované fazolky v kořeněném nálevu

Máte doma velikou úrodu fazolek a přemýšlíte, jak je připravit? Vyzkoušejte náš recept na sterilované fazolky v kořeněném nálevu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis na 4 sklenice (po 500 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    543 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2274 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    101,0 g

    115 %

    101 %

  • Vláknina

    35,2 g

    117 %

    117 %

  • Bílkoviny

    36,8 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazolky omyjeme a zbavíme tuhých vláken. Větší lusky překrojíme. Šalotky i stroužky česneku oloupeme. Šalotky rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a česnek nakrájíme na plátky.
  2. Do zavařovacích sklenic urovnáme fazolky se šalotkou. Doplníme je česnekem, koprem, pepřem, novým kořením, hořčičným semínkem a hřebíčky.
  3. V hrnci svaříme 500 ml vody s octem, cukrem a 1 lžící soli. Zeleninu zalijeme nálevem tak, aby byla asi 2 cm pod hladinou a sklenice uzavřeme víčky.
  4. Sterilujeme ji ve vodní lázni při 90 °C asi 60 minut. Podáváme jako přílohu k hlavním pokrmům nebo jako chuťovku.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Smažené cuketové květy

Cuketa trochu jinak.

Slaný švýcarský koláč

Na tomto slaném švýcarském koláči si pochutnáte.

Nakládané papriky s hříbky

S domácími nakládanými paprikami sklidíte úspěch.

Nakládané papriky plněné zelím

Udělejte si domácí nakládané papriky se zelím.